Ny postlov = Nye postmærker

2. januar 2024 er der udkommet nye postmærker og frimærker.

Den nye postlov betyder introduktion af postmærker. Et postmærke sælges med moms til indenlandsbreve, og til udenlandsbreve sælger vi fortsat frimærker uden moms. Postmærker vil være mærket INDLAND, og de nye frimærker til udlandet vil være mærket UDLAND. Du kan stadig bruge de gamle frimærker til udenlandske breve.

Priser på breve INDLAND og UDLAND
Prisen på et almindeligt brev til Danmark, der vejer op til 100 gram, er 25 kr. inkl. moms. Til udlandet, op til 50 gram, er prisen 50 kr. og er uden moms. Tidligere vægtgrænse på op til 50 gram er udgået. Du kan se de nye priser her: https://www.postnord.dk/privat/priser-for-private

De gamle frimærker

Efter 1. januar 2024 kan eksisterende frimærker kun bruges på udenlandske forsendelser. Det skyldes, at frimærkerne er momsfritaget, og de kan derfor ikke bruges længere.

PostNord har bedt Transportministeriet og SKAT finde en løsning, sådan at kunder ville kunne fortsætte med at bruge mærker til indenlandske forsendelser i en vis periode i det nye år. Det har vi desværre fået oplyst ikke er muligt, og vi beklager for de gener, dette medfører for vores kunder.

Hvis du har frimærker fra de sidste to år (2022 og 2023), kan du ombytte dem til nye postmærker. Se her hvordan du gør: https://www.postnord.dk/kampagne/postlov/ombyt-frimaerker

Q-labels
Der sker ingen ændringer i brugen af Q-labels. Prisen på Q-label, der vejer op til 100 gram, vil fra 1. januar 2024 være 35 kr. inkl. moms.

Nye postmærker og frimærker - Udgivelsesdato 2. januar 2024

De nye mærker kan købes fra starten af det nye år og vil kunne bestilles her i netbutikken og hos posthuse og forhandlere.

 

   

Hjertebølger til både Danmark og hele verden 
inspiration fra den danske dagligserie, der har over 100 år på bagen. Især den gamle Bølgelinje fra 1905 har sat sit præg. De har nemlig de karakteristiske tre bølgelinjer, der står som symboler for Danmarks vigtigste vandveje: Øresund, Storebælt og Lillebælt.


De ni hjerter er lånt fra det såkaldte 'Lille Rigsvåben', og historien bag dem går faktisk helt tilbage til Knud den Sjettes tid i slutningen af 1100-tallet.

 

Hafnia 2024 - 400 år med posttjenester i Danmark 
Miniarket Hafnia 2024 udgives i forbindelse med den stort anlagte frimærkeudstilling Hafnia 2024 i Øksnehallen i København. Udstillingen har som tema at fejre 400 år med posttjenester i Danmark og som en hyldest til Nordens ældste post. 
 
Miniarket består af fire unikke postmærker, hver skabt af ikoniske designs fra tidligere udgivelser:

  • Øverst til venstre: Et hjertevarmende bidrag fra et barn i 1984 pryder dette postmærke med en postfugl. En påmindelse om, hvordan posttjenester bringer folk tættere sammen, uanset alder.
  • Nederst til venstre: En detalje fra det bemærkelsesværdige frimærke, der fejrede 100-års jubilæet i 1951, er medtaget her. Det viser den ikoniske hestetrukne "kuglepost".
  • Øverst til højre: "Postkøretøjer" fra 2013 genoplives i dette postmærke. Her ses en post-ladcykel, som symboliserer den konstante udvikling af posttjenester og deres tilpasning til moderne behov.
  • Nederst til højre: Et glimt af historien præsenteres i den grønne version af Luftpostfrimærket fra 1934. Denne smukke detalje giver os et indblik i, hvordan posttjenester har muliggjort global kommunikation og forbindelse.

I starten af året kan vi løfte sløret for resten af årets udgivelser 2024, som også indeholder årsmappen og årbogen 2024. Følg med her på siden.